Ξέρατε ότι υπάρχουν 57 μυς στο πρόσωπό σας; Μάλιστα! Και ενώ γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση είναι το κλειδί για ένα υγιές σώμα, τώρα έχουμε καταλάβει και την σημασία της τακτικής άσκησης για το πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, πολλά είδη ασκήσεων για το πρόσωπο, όπως το face yoga, υπάρχουν εδώ και αιώνες. Σήμερα μπορούμε να ευχαριστήσουμε την Rachel Lang, μια facialist και την Heidi Frederick, μια massage therapist, που έφεραν αυτές τις πρακτικές στον 21ο αιώνα. Μαζί δημιούργησαν το FaceLove Fitness στη Νέα Υόρκη - σκεφτείτε το ως μπουτίκ-γυμναστήριο για τους λάτρεις της φροντίδας του δέρματος, όπου προσφέρουν 15λεπτες ασκήσεις για το πρόσωπό σας. Οι ασκήσεις βοηθούν στη σύσφιξη, ανόρθωση και τόνωση των μυών του προσώπου, αποτρέποντας την χαλάρωση και τις ρυτίδες. Τα πρόσθετα πλεονεκτήματα του μασάζ είναι η ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας, η ενεργοποίηση των κυττάρων και της απορροφητικότητας των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

"Οι πελάτες μας λένε ότι έχουν ορατά αποτελέσματα σε 3 με 4 εβδομάδες. Πρώτα παρατηρούν διαφορές στις φωτογραφίες τους ενώ η οικογένεια και οι φίλοι τους σχολιάζουν πώς φαίνονται "πολύ καλά" ή "υγιείς", μας λέει η Heidi. Αυτή η νέα τάση της από-μέσα-προς-τα-έξω-ομορφιάς μας αρέσει πολύ!Όπως και με τα διαφορετικά είδη ασκήσεων για το σώμα, έτσι και με τις ασκήσεις για το πρόσωπο, πρέπει να βρείτε τις κατάλληλες για τις δικές σας ανάγκες. Γι’ αυτό ζητήσαμε από την Rachel και την Heidi να βρουν μια σειρά ασκήσεων για την ηλικία των 20, μια για την ηλικία των 30 και μια για των 40. Κάθε δεκαετία αντιμετωπίζει διαφορετικές ανησυχίες έτσι χρειάζεται και διαφορετικές ασκήσεις!

Στα 20, μπορεί να μην ανησυχείτε υπερβολικά για τα σημάδια γήρανσης, αλλά το να χρησιμοποιείτε μια τακτική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος δημιουργεί τα θεμέλια για ένα υγιές δέρμα τόσο στο σήμερα όσο και στα για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Η Katelynn Demeo, 26 ετών, είναι η Associate Art Producer της Clinique και ήταν πολύ πρόθυμη να δοκιμάσει τις ασκήσεις. Τι μας είπε; "Έκανα τις ασκήσεις μερικά βράδια την εβδομάδα και όχι μόνο ήταν πολύ εύκολο να τις κάνω αλλά πιστεύω ειλικρινά ότι το δέρμα μου έχει αποκτήσει περισσότερη λάμψη. Επίσης, αυτή η νέα συνήθεια με κάνει να φροντίζω καλύτερα το δέρμα μου γενικότερα. Άρα είναι πραγματικά μια κατάσταση win-win για μένα."

The Warm Up
Προετοιμάστε το δέρμα σας με μια μάσκα σύσφιξης όπως την Sculptwear Contouring Massage Cream Mask. Ζεσταίνετε ανάμεσα στα δάκτυλα σας μια ποσότητα ίση με ένα κέρμα και κάνετε μασάζ στο λαιμό και το πρόσωπό σας με γρήγορες κινήσεις προς τα πάνω. Αφήστε την μάσκα να βυθιστεί στο δέρμα σας και να κάνει τα μαγικά τις ενώ κάνετε αυτή τη σειρά ασκήσεων, η οποία διαρκεί περίπου 5 λεπτά.The Brow Raiser
Αυτή η κίνηση αποτρέπει τις οριζόντιες γραμμές από το να αναπτυχθούν στο μέτωπο σας, επειδή ενισχύει τους "υποστηρικτικούς" μυς του προσώπου έτσι ώστε οι μυς που κάνουν τις εκφράσεις να μην δουλεύουν υπερβολικά. Επαναλάβετε 5 φορές.

Βήμα 1: Τοποθετήστε και τα δύο χέρια οριζόντια στο μέτωπο, ½ πόντο πάνω από τα φρύδια και πιέστε τα πάνω στο δέρμα σας.
Βήμα 2: Ενώ κρατάτε τα χέρια σας σταθερά στη θέση τους, σηκώστε τα φρύδια σας προς τα δάχτυλά σας, κρατήστε για 5 μετρήσεις και αφήστε.The Power Squint

Αυτή η σειρά ασκήσεων καταπολεμά τις ρυτίδες έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια σας, γνωστές και ως "έντεκα", διατηρώντας όλη την περιοχή των ματιών σας ισχυρή, ανυψωμένη και σταθερή. Επαναλάβετε 5 φορές.
Βήμα 1: Πιέστε σταθερά τους δείκτες κατά μήκος του άνω άκρου των φρυδιών σας εκεί όπου ενώνονται με την γέφυρα της μύτης και τραβήξτε τα φρύδια μακριά από το ένα από το άλλο.
Βήμα 2: Ενώ οι δείκτες σας είναι ακόμα στη θέση του Βήματος 1 για να δημιουργήσετε αντίσταση, σπρώξτε τους μυς των φρυδιών σας προς τη μέση και κρατήστε για 5 μετρήσεις.
Βήμα 3: Αλλάξτε ρυθμό και επαναλάβετε στην ίδια θέση 10 φορές.The Chin Up

Αυτή η άσκηση χρησιμοποιεί και τους 57 μυς του προσώπου σας και βοηθά να διατηρηθεί ο τόνος, να μεγιστοποιηθεί η κυκλοφορία, έτσι ώστε το δέρμα σας να λειτουργεί ακόμη καλύτερα. Εναλλάξετε αυτές τις κινήσεις για 5 πλήρη σετ.
Βήμα 1: Δημιουργήστε μια πλατφόρμα αντίστασης κάτω από το πηγούνι σας τοποθετώντας τα χέρια μαζί σε μια επίπεδη γροθιά.
Βήμα 2: Πιέστε κάθε μυ στο πρόσωπο σας—μάτια, χείλη, και πιέστε το πηγούνι στο στήθος σας—ενώ οι γροθιές σας πιέζουν προς τα πάνω. Κρατήστε τα χέρια και τους αγκώνες σας ενωμένα και επαναλάβετε για 5 μετρήσεις.
Βήμα 3: Απελευθερώστε την αντίσταση των γροθιών σας κάτω από το πηγούνι σας και σηκώστε τα μάτια, τα φρύδια και το πηγούνι σας, κρατώντας το στόμα σας ανοικτό. Κρατήστε την στάση για 5 μετρήσεις.

The Cool Down

Καταναλώστε ένα μεγάλο ποτήρι νερό (κάτι που κάθε υγιές δέρμα πρέπει να λαμβάνει), αφήστε τη μάσκα σύσφιξης για 5 ακόμη λεπτά (αν έχετε το χρόνο) και στη συνέχεια αφαιρέστε το περίσσευμα.

Related Facial Workouts:
Shape Up! Face Fitness for Your 30s
Lift Up! Face Fitness for Your 40s

Shop the Story

 • Clinique Cyprus
  Sculptwear™ Contouring Massage Cream Mask
  €57.50
 • Clinique Cyprus
  Clinique Sonic System Massaging Treatment Applicator
  €25.00
 •