Εάν είστε στα 30 σας, πιθανότατα έχετε αρχίσει να βλέπετε τα προειδοποιητικά σημάδια της γήρανσης να εμφανίζονται, κάνοντας σας να επιθυμείτε να είχατε χειριστεί τα πράγματα λίγο διαφορετικά (π.χ να φορούσατε περισσότερο αντηλιακό).

Παρεμπιπτόντως, το πρόσωπό σας έχει 57 μυς. Ορθά ακούσατε, 57. Τα καλά νέα είναι ότι με ορθή εξάσκηση αυτοί οι μυς μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη, ανόρθωση και τόνωση, όπως και όταν γυμνάζετε το υπόλοιπο σώμα σας. Η facialist Rachel Lang και η massage therapist Heidi Frederick, συνιδρυτές του FaceLove Fitness στη Νέα Υόρκη, επινόησαν τις ακόλουθες ασκήσεις προσώπου ειδικά για τις ηλικίες των 30κάτι. (Δεν είστε στα 30; Δεν σημαίνει ότι δεν σας αφορά το θέμα. Μπορείτε να κάνετε τις συγκεκριμένες ασκήσεις που αφορούν τις ανησυχίες του προσώπου που προκύπτουν στα 20 και στα 40.)

"Το κλειδί είναι να στοχεύσετε στις περιοχές των προβλημάτων σας και να συμπεριλάβετε αυτές τις ασκήσεις στην ρουτίνα σας", λέει η Rachel. Σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα και το διεγερτικό μασάζ για την κυκλοφορία, μπορούν να ενισχύσουν την αντοχή του δέρματός σας ενάντια στα σημάδια της γήρανσης. "Οι ασκήσεις βοηθούν στη σύσφιξη και προσδίδουν περισσότερη λάμψη στο δέρμα, επιτρέποντας στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος σας να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους και να τονώσουν την ομορφιά σας από μέσα προς τα έξω", μας λέει η Heidi. "Επιπρόσθετα, το μασάζ μπορεί να ενισχύσει το όλο αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο—ενώ συγχρόνως συμβάλλει στην μείωση του στρες".

Για να τεστάρουμε τις ασκήσεις αυτές, ζητήσαμε από την Ashley Allatt, 30 ετών, Manager of Global Communications για την Clinique, να τις δοκιμάσει. "Άρχίσα να κάνω αυτές τις ασκήσεις κάθε πρωί", λέει η Ashley. "Τώρα έχει γίνει η τέλεια ώθηση για να ξεκινήσει ορθά η μέρα μου."The Warm-Up
Αρχικά ζεσταίνετε μια μικρή ποσότητα από την Sculptwear Contouring Massage Cream Mask ανάμεσα στα δάκτυλα σας. Μετά, εφαρμόζετε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και στο λαιμό σας με ανοδικές κινήσεις. Στη συνέχεια, προετοιμάζετε τους μυς του προσώπου για τις ασκήσεις σας με ειδικό μασάζ που ενισχύει την κυκλοφορία χρησιμοποιώντας μια συσκευή χειρός όπως το Clinique Sonic System Massaging Treatment Applicator. Χρησιμοποιήστε ανοδικές κινήσεις για να προωθήσετε την λεμφική αποσυμφόρηση, η οποία βοηθά στη μείωση του πρηξίματος έτσι ώστε το περίγραμμα του προσώπου σας να αναδειχθεί περισσότερο.The Eye Opener
Αυτή η άσκηση βοηθά να φωτιστεί η περιοχή κάτω από τα μάτια σας έτσι ώστε οι λεπτές γραμμές να είναι λιγότερο ορατές. Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία σε ολόκληρη την περιοχή των ματιών, η οποία μπορεί να σας δώσει μια υγιή λάμψη. Επαναλάβετε 5 φορές.
Βήμα 1: Τοποθετήστε τα δύο χέρια οριζόντια πάνω από τα ζυγωματικά σας. (Οι δείκτες πρέπει να βρίσκονται κάτω από την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων, ενώ τα μικρά δάχτυλα πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σας.) Πιέστε σταθερά τα χέρια σας πάνω στο δέρμα, για να κρατήσετε τους μυς στη θέση τους.
Βήμα 2: Πιέστε τα μάτια σας ενώ ταυτόχρονα συμπιέζετε τα μάγουλα σας, σαν να κάνετε μια γκριμάτσα σαν να έχετε φάει κάτι ξινό. Κρατήστε την στάση για 5 μετρήσεις.The Pout Perfector
Δοκιμάστε αυτή την άσκηση για να καταπολεμήσετε τις γραμμές γύρω από το στόμα σας που δημιουργούνται από το χαμόγελο. Επίσης, θα βοηθήσει να γεμίσουν οι υφιστάμενες γραμμές αφού ενισχύεται τους μυς στήριξης και βελτιώνεται την κυκλοφορία. Επαναλάβετε 5 φορές.
Βήμα 1: Τοποθετήστε το δείκτη κάθετα στα χείλη σας.
Βήμα 2: Σουφρώστε τα χείλη σας με δύναμη ενώ πιέζετε πάνω σε αυτά το δείκτη σας για να δημιουργήσετε αντίσταση. Κρατήστε την στάση για 5 μετρήσεις και απελευθερώστε.The Chin Press
Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανόρθωση και στην ανάδειξη του περιγράμματος του σαγονιού. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την απώλεια τόνου στην περιοχή του πηγουνιού, των μαγούλων και της γνάθου. Δεδομένου ότι οι μυς σας είναι όλοι συνδεδεμένοι, αυτές οι ασκήσεις ουσιαστικά βοηθούν ολόκληρο το πρόσωπό σας. Επαναλάβετε 3 σετ.
Βήμα 1: Δημιουργήστε αντίσταση κάτω από το πηγούνι σας τοποθετώντας τα χέρια μαζί σε μια επίπεδη γροθιά. Πιέστε τη γλώσσα σας στην οροφή του στόματός σας (κρατώντας τα χείλη είναι κλειστά) και πιέστε το πηγούνι σας προς τα κάτω, ενώ πιέζετε τις γροθιές σας προς τα πάνω.
Βήμα 2: Κοιτάξτε προς τα πάνω και ανοίξτε το στόμα σας διάπλατα. Επαναλάβετε την σειρά ασκήσεων 5 φορές.

The Cool Down
Καταναλώστε ένα μεγάλο ποτήρι νερό (κάτι που κάθε υγιές δέρμα πρέπει να λαμβάνει) και αφήστε τη μάσκα σύσφιξης για ακόμη 5 λεπτά (αν έχετε το χρόνο) και στη συνέχεια αφαιρέστε το περίσσευμα.

Άλλες Σχετικές Ασκήσεις Προσώπου:
Tone Up! Ασκήσεις Προσώπου Για Την Ηλικία Των 20
Lift Up! Ασκήσεις Προσώπου Για Την Ηλικία Των 40

Shop the Story

 • Clinique Cyprus
  Sculptwear™ Contouring Massage Cream Mask
  €57.50
 • Clinique Cyprus
  Clinique Sonic System Massaging Treatment Applicator
  €25.00
 •