Είστε στα 40; Λοιπόν αγαπητές superwomen, ήρθε η ώρα να υπερφορτώσετε το δέρμα σας. Υιοθετήστε μια σειρά ασκήσεων προσώπου σε μια ήδη άψογη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος και μπορείτε να ενισχύσετε τη λάμψη, να ανορθώσετε ολόκληρο το πρόσωπο και να δημιουργήσετε περισσότερη ελαστικότητα στο δέρμα σας. Τα όσα σας λέμε μπορεί να μοιάζουν με απλές υποσχέσεις. Αλλά, όπως και η φυσική σας κατάσταση ή η διατροφή σας μπορεί να βελτιωθεί αλλά χρειάζεται υπομονή και αφοσίωση για να δείτε αποτελέσματα, έτσι γίνετε και με το δέρμα σας, ειδικά αν προσπαθείτε να αποφύγετε πιο επεμβατικές μεθόδους.

Η facialist Rachel Long και η massage therapist Heidi Frederick, συνιδρυτές του FaceLove Fitness στη Νέα Υόρκη, δημιούργησαν αυτές τις σειρές ασκήσεων προσώπου αποκλειστικά για τις ηλικίες των 40. "Αυτή η ηλικιακή ομάδα συνήθως παρατηρεί απώλεια του μυϊκού τόνου, η οποία μπορεί να εμφανιστεί ως χαλάρωση γύρω από τα μάτια, τα μάγουλα και την γνάθο", μας εξηγεί η Rachel. "Αυτές οι ασκήσεις βοηθούν να αντισταθμιστεί αυτό ενισχύοντας τους ορθούς μυς έτσι ώστε να πετύχουμε ανόρθωση, τόνωση και ανάδειξη του περιγράμματος αυτών των περιοχών." (Δεν είστε στα 40; Δεν σημαίνει ότι δεν σας αφορά το θέμα. Μπορείτε να κάνετε τις συγκεκριμένες ασκήσεις που αφορούν τις ανησυχίες του προσώπου που προκύπτουν στα 20 και στα 30.)

Για μέγιστα αποτελέσματα, υιοθετήστε αυτές τις μίνι σειρές ασκήσεων στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα (2-3 φορές τη βδομάδα) και συνδυάστε τις με φροντίδα του δέρματος που έχει τους ίδιους στόχους – ανόρθωση, τόνωση και σύσφιξη. Το να ενσωματώσετε πιο πάνω με μασάζ προσώπου για την ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας είναι επίσης ζωτικής σημασίας. "Οι πελάτες μας παρατηρούν πρώτα τις διαφορές στις φωτογραφίες ενώ η οικογένεια και οι φίλοι τους σχολιάζουν πώς φαίνονται" πιο καλά" ή "πιο υγιείς ", λέει η Heidi. Αυτές οι ασκήσεις διαρκούν περίπου 5 λεπτά. Δηλαδή 5 λεπτά, μερικές φορές την εβδομάδα, για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Απολαύστε το και συγχρόνως απαλλαγείτε από το στρες.

Η Marilee Hoefstetter, 42 ετών, Executive Director of Art Production της Clinique, έβαλε υπό δοκιμή τις ασκήσεις αυτές. "Μία από αυτές τις ασκήσεις δίνει μια προσωρινή ανύψωση στα μάτια, κάτι που είναι εκπληκτικό. Επίσης, με βοήθησε να δω πως μπορούν πραγματικά να ενδυναμωθούν οι μυς του προσώπου μου. Είμαι ενθουσιασμένη."

The Warm Up
Αρχικά ζεσταίνετε μια μικρή ποσότητα από την Sculptwear Contouring Massage Cream Mask ανάμεσα στα δάκτυλα σας. Μετά, εφαρμόζετε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και στο λαιμό σας με ανοδικές κινήσεις. Στη συνέχεια, προετοιμάζετε τους μυς του προσώπου για τις ασκήσεις σας με ειδικό μασάζ που ενισχύει την κυκλοφορία χρησιμοποιώντας μια συσκευή χειρός όπως το Clinique Sonic System Massaging Treatment Applicator. Χρησιμοποιήστε ανοδικές κινήσεις για να προωθήσετε την λεμφική αποσυμφόρηση, η οποία βοηθά στη μείωση του πρηξίματος έτσι ώστε το περίγραμμα του προσώπου σας να αναδειχθεί περισσότερο.The Elevens Eraser
Αυτή η σειρά ασκήσεων ενισχύει τους μυς που έχουμε στο μέτωπο και στα φρύδια για να ανυψώσουμε την περιοχή των ματιών και να μειώσουμε την εμφάνιση των "έντεκα γραμμών", που στην ουσία είναι οι δύο παράλληλες γραμμές που εμφανίζονται ανάμεσα στα φρύδια μας. Επαναλάβετε 5 φορές.
Βήμα 1: Τοποθετήστε το ένα χέρι στην κορυφή του κεφαλιού σας, με τα δάχτυλά σας να καλύπτουν το μέτωπο σας. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να σηκώσετε σταθερά τη γέφυρα της μύτης σας.
Βήμα 2: Συνοφρυώστε τα φρύδια σας μαζί και προς τα κάτω, ενώ παράλληλα επεκτείνετε την άκρη της μύτης σας προς τα έξω. Κάνοντας μια γκριμάτσα όπως όταν στέλνετε φιλί θα τονίσει την κίνηση. Κρατήστε την στάση για 5 μετρήσεις και απελευθερώστε.The Eye Lift
Όπως τα sun salutation στο yoga, έτσι και αυτή η σειρά ασκήσεων ενισχύει την κυκλοφορία, ειδικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια, βοηθώντας τα να φαίνονται πιο ανυψωμένα και φωτεινά. Επαναλάβετε 5 φορές.
Βήμα 1: Τοποθετήστε τις άκρες των δεικτών σας ακριβώς κάτω από τα φρύδια σας και πιέστε σταθερά προ τα πάνω.
Βήμα 2: Ενώ κρατάτε τα φρύδια σας ανυψωμένα, προσπαθήστε να κάνετε γκριμάτσα. Κρατήστε τη στάση για 5 μετρήσεις και στη συνέχεια απελευθερώστε.The Chin Chisler
Αυτή η κίνηση βοηθά στην ανύψωση του περιγράμματος του σαγονιού, των μάγουλων και στη σύσφιξη της ζώνης του χαμόγελου σας. Επαναλάβετε 5 φορές για να γυμνάσετε ολόκληρο το πρόσωπο.
Βήμα 1: Τοποθετήστε και τα δύο χέρια σε κάθε πλευρά του στόματός σας με τα δάκτυλα να καλύπτουν το μισό της κάτω περιοχής των μάγουλων σας.
Βήμα 2: Τραβήξτε τώρα τα μάγουλά σας προς τα αυτιά σας ενώ σφίγγετε τα χείλη σας. Επαναλάβετε την κίνηση 10 φορές.

The Cool Down
Καταναλώστε ένα μεγάλο ποτήρι νερό (κάτι που κάθε υγιές δέρμα πρέπει να λαμβάνει) και αφήστε τη μάσκα σύσφιξης για ακόμη 5 λεπτά (αν έχετε το χρόνο) και στη συνέχεια αφαιρέστε το περίσσευμα.

Άλλες Σχετικές Ασκήσεις Προσώπου:
Tone Up! Ασκήσεις Προσώπου Για Την Ηλικία Των 20
Shape Up! Ασκήσεις Προσώπου Για Την Ηλικία Των 30

Shop the Story

 • Clinique Cyprus
  Sculptwear™ Contouring Massage Cream Mask
  €57.50
 • Clinique Cyprus
  Sculptwear™ Lift and Contour Serum for Face and Neck
  €73.00 - €102.00
 • Clinique Cyprus
  Clinique Sonic System Massaging Treatment Applicator
  €25.00