Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος μου, μπορώ να πω ότι δοκίμαζα προϊόντα κατά συρροή — oil cleanser το ένα βράδυ, απολέπιση το επόμενο, μάσκα τρεις φορές την εβδομάδα. Θα συμπεράνατε ότι το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ακαταμάχητες #nomakeup selfies, σωστά; Λάθος. Δημιούργησα ακμή σε μέρη που δεν φανταζόμουν ποτέ και το δέρμα μου ήταν κόκκινο και ερεθισμένο όλη την ώρα.

Σήμερα, το δέρμα μου είναι στην καλύτερη φάση που υπήρξε ποτέ και πιο κάτω θα δείτε το γιατί. Όταν ξεκίνησα τη δουλειά μου ως Assistant Editor του The Wink, του blog της Clinique, εγώ, όπως όλοι οι υπάλληλοι της Clinique, παρακολουθήσαμε ένα εις βάθος σεμινάριο όπου έμαθα πολλά για το δέρμα, για την ιστορία της Clinique και για το εικονικό 3-Step Skin Care System—το οποίο μας έδωσαν και για να δοκιμάσουμε. (Πολύ cool δουλειά, σωστά; Και ναι, όλοι σε αυτό το γραφείο έχουν απίστευτα όμορφο δέρμα.)

Καθώς ήμουν πλέον αναγκασμένη να ξεκαθαρίσω την ακαταστασία στο ντουλάπι του μπάνιου μου, δεσμεύτηκα πλήρως στη νέα, απλή μου ρουτίνα 3-Step Skin Care System δύο φορές τη μέρα, κάθε μέρα. Πιο κάτω θα δείτε τα όσα έμαθα σε αυτό μου το ταξίδι —και πώς μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε υπέροχο δέρμα.Καθώς ήμουν πλέον αναγκασμένη να ξεκαθαρίσω την ακαταστασία στο ντουλάπι του μπάνιου μου, δεσμεύτηκα πλήρως στη νέα, απλή μου ρουτίνα 3-Step Skin Care System δύο φορές τη μέρα, κάθε μέρα. Πιο κάτω θα δείτε τα όσα έμαθα στη πορεία —και πώς μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε υπέροχο δέρμα.

Όλα ξεκινούν με την κατανόηση του τύπου του δέρματός σας.
Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο λάθος στις παλιές μου συνήθειες φροντίδας του δέρματος ήταν η χρήση προϊόντων που δεν ήταν κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός μου. Ο δερματολόγος-ιδρυτής της Clinique, Dr. Norman Orentreich, εντόπισε τέσσερις τύπους δέρματος κατά τη διαμόρφωση του συστήματος 3-Step Skin Care System: Πολύ ξηρό έως Ξηρό (Δέρμα Τύπου 1), Ξηρό προς Μικτό (Δέρμα Τύπου 2), Λιπαρό προς Μικτό (Δέρμα Τύπου 3) και Λιπαρό (Δέρμα Τύπου 4). Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, πίστευα ότι είχα πολύ ξηρό δέρμα επειδή (πραγματικά) αγαπώ τις ενυδατικές κρέμες και περιστασιακά δημιουργούνται ξηρά σημεία στα μάγουλά μου. Με μια απλή ερώτηση, η Σύμβουλος της Clinique μου απέδειξε πόσο λάθος ήμουν: Μέχρι το μεσημέρι, πώς αισθάνεται το δέρμα σας χωρίς ενυδατική κρέμα; Η απάντησή μου: Άνετα. Αυτό έδειξε ότι έχω δέρμα Τύπου 3, δηλαδή Λιπαρό προς Μικτό. Εάν είχα πραγματικά ξηρό δέρμα, η απάντησή μου θα ήταν "νιώθω το δέρμα μου άβολο και ξηρό." Μόλις άρχισα να χρησιμοποιώ το σύστημα 3-Step για Δέρμα Τύπου 3, το δέρμα μου τελικά σταμάτησε να αντιδρά αρνητικά.Το υπέροχο δέρμα ξεκινά με καθαρό δέρμα.
100% καθαρό δέρμα είναι το βασικό θεμέλιο μιας αποτελεσματικής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος. Διδάχτηκα τη μέθοδο του διπλού καθαρισμού, η οποία απλά μας καλέι να αφαιρέσουμε πρώτα το μακιγιάζ, και στη συνέχεια να πλύνουμε το πρόσωπο με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου. Το υγρό σαπούνι προσώπου, Liquid Facial Soap, έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τις ακαθαρσίες, την λιπαρότητα και να αυξήσει το επίπεδο pH του δέρματός σας. Ξεπλένεται εύκολα και δεν αφήνει πίσω καθόλου υπολείμματα, έτσι το δέρμα μου δεν αισθάνεται ποτέ ξηρό ή τεντωμένο. Χρησιμοποιώ το Liquid Facial Soap για λιπαρά δέρματα, το οποίο ελαχιστοποιεί την επιφανειακή λιπαρότητα αμέσα και με την πάροδο του χρόνου ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος. Μετά τον καθαρισμό, το δέρμα μου ήταν τόσο άνετο που δεν ένιωθα καν ότι χρειαζόμουν ενυδατική κρέμα. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι για να σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε τη ορθή φόρμουλα.Ήπια, καθημερινή απολέπιση είναι το μυστικό για υγιές δέρμα.
Γνωρίζατε ότι το υγιές δέρμα ανανεώνεται φυσικά κάθε 28-30 ημέρες; Χρειάζεται όμως και τη βοήθεια μας για να συμβαδίσει με αυτόν τον φυσικό ρυθμό, ειδικά καθώς γερνάμε. Η απολέπιση σε τακτική βάση βοηθάει στην αύξηση της κυτταρικής ανανέωσης, αποκαλύπτοντας πιο φρέσκο και πιο όμορφο δέρμα. "Η απολέπιση είναι σαν την γυμναστική— είναι πιο ασφαλές να ακολουθήσετε μια εξατομικευμένη ρουτίνα σε τακτική βάση, παρά να το παρακάνετε που και που", λέει ο guiding dermatologist της Clinique, Dr. David Orentreich. "Είναι καλύτερα να κάνετε απολέπιση δύο φορές την ημέρα με κάποιο ήπιο προϊόν απολέπισης, παρά μια φορά την εβδομάδα με κάποιο εξαιρετικά δυνατό προϊόν." Αυτό ακριβώς κάνει το Clarifying Lotion, το οποίο δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιείται δύο φορές τη μέρα και αφαιρεί απαλά τα νεκρά, επιφανειακά κύτταρα που κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό, τραχύ και ξεφλουδισμένο, κρατώντας τις ακαθαρσίες μακριά χωρίς κανένα ερεθισμό ή ξηρότητα. Υπάρχει ένα Clarifying Lotion για κάθε τύπο δέρματος, με μόνη διαφορά την ένταση απολέπισης που προσφέρει το κάθε ένα. Όταν χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το Clarifying Lotion, παρατήρησα άμεσα μια λάμψη στο δέρμα μου. Αυτό συμβαίνει επειδή το Clarifying Lotion έχει πολύ χαμηλό επίπεδο pH και όταν χρησιμοποιείται μετά από το καθημερινό σας καθαρισμό, το οποίο έχει υψηλό pH, αυτή η απαλή, γρήγορη μετατόπιση των επιπέδων του pH ανανεώνει το δέρμα σας. Αυτό επίσης ήταν μια στιγμή έκλαμψης για μένα: Δεν έχει να κάνει με το πόσα προϊόντα χρησιμοποιείτε, αλλά με το πώς λειτουργούν όλα μαζί ως ένα πλήρες σύστημα. Κάθε βήμα στο 3-Step Skin Care System είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βελτιστοποιεί το ένα το άλλο—και βεβαίως έχετε καλύτερο αποτέλεσμα όταν τα χρησιμοποιείτε όλα μαζί.Ακόμα και το μικτό ή λιπαρό δέρμα, χρειάζεται ενυδάτωση.
Το λιπαρό δέρμα μπορεί στην πραγματικότητα να παράγει περισσότερο σμήγμα αν είναι αφυδατωμένο, επειδή προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερη υγρασία, πολλαπλασιάζοντας τη ταχύτητα παραγωγής σμήγματος. Η σωστή, ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι, θα πρέπει να βοηθά στον έλεγχο της λιπαρότητας και να κρατάει το δέρμα ενυδατωμένο, ισορροπημένο όχι υπερδραστικό. Όλοι οι τύποι του Dramatically Different Moisturizer επαναφέρουν την χαμένη υγρασία στο δέρμα, προσφέροντας την ακριβή ισορροπία μεταξύ νερού και λίπιδιών που λαμβάνει φυσιολογικά το υγιές δέρμα. Βοηθά επίσης να ενισχυθεί η υδρολιπιδική ασπίδα του δέρματος σας για να μην αφυδατώνεται. Χρησιμοποιώ το μη λιπαρό τζελ που είναι ελαφρύ και απορροφάτε άμεσα - τέλειο για την προετοιμασία του μακιγιάζ.

Η μαγική μου στιγμή.
Ενώ παρατήρησα μια ενισχυμένη λάμψη στο δέρμα μου την πρώτη μέρα χρήσης του 3-Step, μετά από 10 ημέρες άρχισαν να το παρατηρούν και οι άλλοι. Τα σημάδια μου εξαφανίστηκαν, τα σπυράκια μου έγιναν ελάχιστα αισθητά, το δέρμα μου λάμπει. Δεν χρειάζεται να φορώ foundation.

Επιπλέον, η νέα μου ρουτίνα γίνετε σε 3 λεπτά ή λιγότερο, έτσι έχω χρόνο για άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Κερδίστε, κερδίστε. Θέλετε να δοκιμάσετε το δικό σας 3-step προσαρμοσμένο στον τύπο του δέρματός σας; Επισκεφτείτε ένα πάγκο της Clinique και μια από τις Συμβούλους θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το δικό σας τύπο δέρματος και το δικό σας σύστημα περιποίησης 3-Step. Μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας με το #3Step10DayChallenge. Η επιδερμίδα σας θα λάμψη!