Όταν ήταν παιδί, ο Levison Wood συνήθιζε να παρακαλά τον πατέρα του να πηγαίνουν για περπάτημα. "Δεν ήταν ποτέ αρκετό", λέει ο συγγραφέας, φωτογράφος και εξερευνητής, ο οποίος από τότε περπάτησε όλο το μήκος του Νείλου και επισκέφθηκε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου με τα πόδια. "Ταξιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ξεφύγεις από τις πεπατημένες διαδρομές και να συναντήσεις ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα συναντούσες." Καταφέραμε να πείσουμε τον Levison Wood, πρεσβευτή για την αντρική σειρά της Clinique, ο οποίος πρωταγωνιστή στη νέα εκστρατεία #BehindTheFace, να σταματήσει για λίγο τα ταξίδια του και να μας μιλήσει για το πώς καταφέρνει να συμπεριλαμβάνει την φροντίδα του δέρματος του στον πλανόδιο τρόπο ζωής του.

Πώς θα ορίζες την εξερεύνηση;
Levison Wood: Η εξερεύνηση είναι ένα αρκετά δύσκολο πράγμα να καθορίσεις τη σημερινή εποχή. Υπάρχουν ψηφιακοί χάρτες, τους οποίους μπορείς να μεγεθύνεις και να βρεις οποιονδήποτε σημείο στον κόσμο. Αλλά δεν έχει να κάνει πραγματικά με αυτό. Ξέρουμε πλέον πως μοιάζει ο κόσμος, έχει να κάνει με το να μοιράζεσαι αυτό το ταξίδι ανακάλυψης με άλλους ανθρώπους που δεν έχουν απαραιτήτως τη δυνατότητα να πάνε και να δουν από κοντά αυτά τα μέρη. Ανεξάρτητα από το πόσο θα μεγεθύνετε ένα χάρτη, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν θα τα δείτε ποτέ εκτός και αν βρίσκεστε στο συγκεκριμένο μέρος.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να αγαπάς την εξερεύνηση τόσο πολύ;
LW: Δεν έχει να κάνει πλέον με το να βάζεις σημαίες στον χάρτη. Είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης για μένα, αλλά έχω την ικανότητα να μοιραστώ το ταξίδι αυτό με άλλους ανθρώπους, γι 'αυτό ελπίζω να εμπνεύσω και άλλους ανθρώπους να αναλάβουν και να προασπίσουν σκοπούς, είτε πρόκειται για εξοικονόμηση πόρων, κλιματολογικές αλλαγές ή προώθηση των δικαιωμάτων ξεχασμένων λαών .

Ποια είναι η τέλεια φωτογραφία για σένα;
LW: Η τέλεια φωτογραφία είναι αυτή που καταγράφει το πνεύμα κάποιου, την καρδιά του και δείχνει την ιστορία μέσα από τα μάτια του.

Όταν ταξιδεύεις, σε κρίνουν με βάση την εμφάνισή σου;
LW: Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε για όλα, οι άνθρωποι υποθέτουν και κρίνουν με βάση την εμφάνιση σου. Προσπαθώ να συναντώ ανθρώπους υπό τους δικούς τους όρους. Αυτό σημαίνει ότι ταξιδεύω με τα πόδια, δεν μεταφέρω ακριβά πράγματα και προσπαθώ να κάνω ότι κάνουν οι ντόπιοι στις δικές τους κοινότητες. Μου επιτρέπει να έχω γνήσιες, αυθεντικές αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους και να μαθαίνω ποιες είναι οι δικές τους ιστορίες.Σε ποιό σημείο στη ζωή σου συνειδητοποίησες ότι έγινες άντρας;
LW: Η ένταξη μου στον στρατό ήταν σίγουρα μια εμπειρία αγοριού-προς-άντρα. Αποκτάς μεγάλες υπευθυνότητες. Το να καταφέρω να γίνω στρατιώτης που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν ήταν ένα μεγάλο πράγμα για μένα. Τελικά όμως, όταν ενεργείς με πάθος, αγάπη και σεβασμό αντί με φόβο, αυτό είναι που σε κάνει άντρα.

Τι θα χαρακτήριζες ως προσωπική επιτυχία;
LW: Να είσαι σε θέση να κοιτάς πίσω και να συνειδητοποιείς ότι έχεις πάρει περισσότερες αποφάσεις χωρίς να φοβάσαι, αντί να φοβάσαι.Τι σε κάνει αυθεντικό;
LW: Το ότι κάνω αυτό που αγαπώ. Κάνω αυτό για το οποίο είμαι παθιασμένος και αυτό μου προσφέρει την ελευθερία να εξερευνήσω τον κόσμο και να πάρω ρίσκα.

Τι έχεις στην τσάντα σου όταν ταξιδεύεις;
LW: Μπορώ να μεταφέρω μόνο ό, τι μπορώ να κουβαλώ στην πλάτη μου, και για να μπορώ να περπατώ 25 μίλια την ημέρα, αυτά δεν είναι πολλά. Έχω το παγούρι μου, το σουγιά, την πυξίδα, την τσάντα επιβίωσης και όλα τα πράγματα που θα με κρατήσουν ζωντανό μέρα με τη μέρα. Αλλά, κουβαλώ επίσης τις μικρές πολυτέλειες της ζωής: Έχω μαζί μου το SPF 50 για αντηλιακή προστασία όταν διασχίζω την έρημο.Η φροντίδα του δέρματος είναι σημαντική για σένα;
LW: Έχω ξοδέψει πολύ χρόνο σε ζούγκλες, τροπικά δάση, βουνά και ερήμους, και είμαι πάντα εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης. Έτσι φροντίζω το δέρμα μου φορώντας αντηλιακή προστασία SPF, φροντίζοντας να μην πάθω εγκαύματα. Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι το να παραμένω ενυδατωμένος, έτσι ώστε να μην φαίνομαι καταβεβλημένος με το που ξεκινώ. Μια ενυδατική κρέμα όπως το Clinique For Men 2-in-1 Skin Hydrator + Beard Conditioner μαλακώνει ακόμη και το δέρμα κάτω από την τριχοφυΐα του προσώπου.

Το όνομα της καμπάνιας είναι #BehindTheFace. Ποια είναι μια προκατάληψη που έχουν οι άνθρωποι για σένα;
LW: Νομίζω ότι οι άνθρωποι υποθέτουν ότι κατασκηνώνω στον κήπο μου σε μια σκηνή και τρώω ζωύφια για να ζήσω. Έχω βέβαια και φυσιολογική ζωή όταν επιστρέφω σπίτι. Ακόμα κι αν είναι μόνο για μερικούς μήνες το χρόνο.

Read more about 2 in 1 Skin Conditioner & Beard Hydrator.​

Shop the Story

 • Clinique Cyprus
  Clinique For Men™ 2 in 1 Skin Hydrator + Beard Conditioner
  €43.70
 • Clinique Cyprus
  Clinique For Men™ Exfoliating Tonic
  €26.00
 • Clinique Cyprus
  SPF 50 Mineral Sunscreen Fluid For Face
  €25.00